cruise noorwegen

Cruise Engeland


Engeland is een fantastische bestemming voor een cruise vakantie. De historische steden en diverse landschappen van Engeland zijn gemakkelijk te bereiken met een cruise.
Meer over Cruise Engeland

Cruise Noord Europa


Noord Europa is zeker tijdens de zomermaanden een fenomenale cruisebestemming. Niet alleen vanwege het adembenemende natuurschoon, maar ook de steden zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard!
Lees meer over Noord Europa

Cruise Noorse Fjorden


De Noorse Fjorden staan bekend als een van de meest spectaculaire gebieden van de wereld, velen beweren dat een cruise de enige manier is om het landschap echt te waarderen.
Lees meer over de Noorse Fjorden

Cruise naar de Noordkaap


Een cruise naar de Noordkaap is zeer avontuurlijk. Doorkruis de Poolcirkel om het meest noordelijke puntje van Europa te bereiken. Aanschouw de Midnight Sun, een fantastische ervaring die u meegemaakt moet hebben.
Lees meer over de Noordkaap

Cruise Spitsbergen

Cruise naar Spitsbergen, het land van de ijsbeer
Afgelegen, mysterieus en extreme. Het Noorse eiland Spitsbergen is de Europese toegangspoort tot het hoge Noorden. Ontdek Spitsbergen in de buurt van de Noordpool boven de poolcirkel. Er leven ongeveer 5.000 rond Spitsbergen. Deze IJsberen komen met name voor in het oosten, noorden en zuiden van Spitsbergen. Ook aan de westerlijke kust en fjorden kunt u ijsberen spotten. De rijke flora & fauna bestaat naast ijsberen uit wilde rendieren, poolvossen, walrussen, walvissen, zeehonden en vele soorten trekvogels.

Verder Noordelijk dan Siberië, Alaska en de meeste van Groenland - vindt u de archipel van Svalbard. Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard. Spitsbergen staat bekend om zijn prachtige fjorden, gletsjers en indrukwekkende bergen. Deze mooie wereld is het de plek waar wilde dieren zoals rendieren, zeehonden, walrussen, poolvossen en ijsberen zich thuis voelen. U kunt hiervan genieten in de sfeer van de middernacht zon.

Spitsbergen Cruises
Met deze ongelooflijke reis treedt u in de voetsporen van Arctische pioniers en walvisvaarders. Bezoek opmerkelijk steden als Longyearbyen, Barentszburg en Ny-Ålesund en cruise door de rijke wateren voor de kust van Moffen Island.

Cruise over de zee en zie spectaculaire oceanische landschappen en zie zeehonden, walrussen, walvissen en ijsberen in hun natuurlijke omgeving. Een cruise naar Spitsbergen neemt u mee naar gigantische ijssculpturen en zeer afgelegen baaien. De speciale cruise schepen bieden u de gelegenheid om kennis te maken met de meest ongerepte natuurlijke schoonheid op aarde. Tijdens een Cruise naar Spitsbergen worden een aantal expedities georganiseerd. Ga kamperen op bevroren gletsjers, ijsberen spotten en of ga wandelen en kajakken temidden van de tijdloze grandeur van een van de laatste echte wildernissen op aarde.

Klimaat Spitsbergen
Ondanks de nabijheid van de Noordpool heeft Spitsbergen een relatief mild klimaat in vergelijking met andere gebieden op dezelfde breedtegraad. In Longyearbyen is de gemiddelde zomertemperatuur is 6 º C. Regen is in dit gebied schaars, zo is de gemiddelde jaarlijkse regen en sneeuwval slechts 200-300mm.

Gemiddelde temperatuur
Juni - 2 º C, Juli - 6 º C, Augustus - 5 º C. Dit zijn 24-uurs temperaturen, dus de gemiddelde temperatuur overdag zal hoger zijn.

Middernachtzon
Spitsbergen ligt boven de poolcirkel en heeft tijdens de zomer de Middernachtzon. Dit betekent dat er 24 uur per dag zonlicht is in dit unieke landschap. De middernachtzon komt voor in de periode van April tot eind Augustus.
 

Tip: Cruisevakantie Uitverkoop

Let op: het is weer Cruise uitverkoop naar Noorwegen! De cruises naar noorwegen zijn nu extreem goedkoop.
Bekijk de cruise uitverkoop

Nieuwe website in Nederland

captaincruise
is een nieuwe site in de markt. Deze site heeft cruisereizen over de gehele wereld.
Naar de site van captaincruise

Cruise ervaringen van Anderen

Truus en Ed uit Berlicum:
"Wij zijn vele malen op cruise vakantie geweest. Noorwegen springt er wat ons betreft echt uit. De mooiste bestemming waar we ooit geweest zijn was de Noordkaap. Bedankt voor alle goede tips!"

De familie Smit uit Amsterdam. Wij zijn afgelopen zomer naar IJsland en de Noordkaap geweest. We hebben nog nooit zo iets moois gezien.

Dhr. van Es uit Kortenhoef. Bedankt voor al jullie informatie. Ik heb een zeer leuke cruise gevonden via jullie site naar de Oostzee en St. Petersburg. Wat een ervaring!

Alex uit Castricum Ik wist echt niet waar ik dit jaar heen zou gaan op vakantie. Voor het eerst op een cruise geweest en vond het echt gaaf! En er waren best veel jonge mensen aan boord.

Uw cruise ervaring ook hier? Mail ons!

Cruise Oostzee


De Oostzee is een van de meest fascinerende regio's in de wereld, met historische gebouwen en spectaculaire landschappen. De Oostzee heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van het moderne Europa.
Lees meer over deze cruise